IoT karşımıza ev ortamındaki etkisiyle çok sık bir şekilde çıkmaktadır. Akıllı ev yenilikleri ile, IoT ürünleri kullanma ve satın alma yönelimlerimiz tamamen değişti diyebiliriz.
Peki IoT teknolojisi, iş ortamında nasıl kullanılabilir?
IoT teknolojileri işletmelerin işleyişini ve verimliliklerini nasıl artırabilir ve daha da önemlisi iyileştirebilir?
Soruların cevabı basit, şirket genelinde bireylerin üretkenliği IoT cihazlar kullanarak ile belli bir oranda arttırılabilir. Öyleyse, işletmeler IoT'yi gelecek yıl ve on yıl içinde entegre etmek için hangi yollara başvurmalı? Bunları inceleyelim.
Ekibinizle Bağlantı Kurun
IoT bağlantı araçlarını kullanarak ekibinizi hiç olmadığı kadar yakınlaştırabilir örneğin tüm çalışanlarınızı aynı sayfada ortak bir çalışma alanında buluşturabilirsiniz. Günümüzde çalışma şartları değişiyor, uzaktan çalışma koşullarını iyileştirmek için IoT teknolojilerinden faydalanılabilir.
Bağlanırlık ve IoT teknolojileri, çalışanların birbirlerine, işlerine, iç görülerine, ayrıca bağlı bulundukları cihazlara ve veri kümelerine anında erişim anlamına gelir. Uygun IoT araçlarını kullanarak, uzaktan çalışanlar işlerini daha hızlı ve daha iyi bir şekilde tamamlayabilecektir.
IoT aracılığıyla bağlantıların kullanımı ofis çalışanları ile sınırlı değildir, birçok sektörde de kullanılabilir. Örneğin dağıtım şirketleri, akıllı gösterge panoları kullanarak dağıtıcı personeli ofis personeline bağlar, aktif kontrol sağlar.
Gelecekte, sürücüsüz araçlara yatırım yapmak yerine, sürücü sürecini otomatikleştirmek ön plana çıkacaktır. iCompario tarafından üretilen bir teknoloji sürücüye arıza ihtimalini önceden bildirecek ve ayrıca yakıt seviyesi konusunda ilgili birimleri önceden uyararak zaman tasarrufu sağlayacak. Bu da finans ekipleri için işleri kolaylaştıracak bir sistem haline gelecektir.
IoT'nin kullanımını entegre ederek tüm ekiplerin doğru ve belirli hedeflerle birlikte çalışmasını sağlar, bağlantılı bir ekip oluşturabilirsiniz.
Bir İş Gününün Düzenlenmesi
IoT, otomatikleştirme vaadiyle geldi ve süreçleri düzene sokma yetenekleri üzerine kuruldu. IoT teknolojisi 2020 yılında, iş dünyasında kendini sağlam bir şekilde konumlandırdı. Ofislerde IoT teknolojisi, işi inanılmaz derecede basitleştirme ve kolaylaştırma potansiyeline sahip.
Çalışanların tekrar eden görevlerini otomatikleştirmek için akıllı cihazları kullanmak onları bu rutinden kurtararak farklı görevlerde yer almasını sağlayabilir. Bu sadece personelinizin yaptıklarını verimli hale getirmekle kalmaz, gelecekte tamamlanması daha zor görevler için kolaylık sağlar.
Yine de tüm önemli görevleri makineler yapacak gibi bir durum olmayacak. IoT, otomatikleşmiş görevleri daha yönetilebilir hale getirmek için kullanılabilir. Akıllı asistanların yaygınlığı, personelin iş yüklerini daha verimli bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyarak görevleri doğru zamanlamayla yapmalarını sağlayacaktır.
Enerji Maliyetlerini Düşürme
Ofisin iyi aydınlatılması ile ilgili ya da sıcaklığın nasıl olması gerektiği konusunda çok fazla tartışma var, bu tartışmalar verimliliği düşürüyor. İş verimliliği sadece bir görevin ne kadar çabuk gerçekleştirildiği ile ilgili değildir. Hedeflerinize ulaşmak için mükemmel bir çalışma ortamı yaratmak iş verimini arttıracaktır. IoT, bu unsurları işletmeler için uygun ve erişilebilir hale getirerek ve maliyetleri azaltacak şekilde ayarlayarak devrim yaratabilir.
Ofisteki veya depodaki aydınlatmadan sıcaklığa kadar birçok unsur akıllı IoT teknolojisi ile algılanabilir ve kontrol edilebilir. Örneğin, Phillips Hue gibi bir akıllı ampulü ofisinize entegre ederek sadece ampullere harcanan miktarı azaltmazsınız, çalışanlarınıza akıllı telefonlarıyla aydınlatmayı ihtiyaçlarına göre ayarlama fırsatı da verirsiniz.
Akıllı termostat kontrolü, farklı mikro iklimlere uyacak şekilde odanın içinde olan sıcaklığın anında ayarlanmasına da olanak tanır. Doğru çalışma koşulları olmadan, doğru verim elde edilemez bu da güzel bir masaya sahip olmaktan çok daha önemlidir.
Müşteri Taleplerine Hızlı Yanıt Verin
IoT teknolojisi, müşterilerin soruları hızlı yanıtlayıp, ses kontrolü sistemiyle satın alma süreci basite indirgeyebilir. IoT teknolojisi, işletmelerin müşteri alışkanlıklarını tahmin ve kontrol ederek verimliliği artırabilecektir.
Akıllı buzdolapları gibi yeni teknolojiler, tüketiciler arasında yeni bir ihtiyaç yarattı. Artık akıllı teknoloji sadece komutları yerine getirmekle kalmıyor, cihazlardan veride topluyor. Bu verilerde personelinize yol göstererek daha verimli bir şekilde doğru kişiliklere ulaşmasını, kişilerin satın alma alışkanlıklarının kontrolü sağlar. Satın alma sürecini düzene sokar ve bir sonraki satın almayı tahmin etmesine yardımcı olur.
İşletmenizin müşterinizin alışkanlıklarını kontrol etmesi daha verimli hizmet sunmaya olanak sağlar. Akıllı cihazlar tüketicilere düzenli satın alma işlemlerini hatırlattığı ve yenilerini önerdiğinde gelecek için düzenli bir satın alma talimatı haline gelebilir. Veri toplama, şirketlerin hedef müşterileri tutmasına, marka sadakatini artırmasına ve daha sağlıklı bir ilişki için etkileşimi kişiselleştirmesine olanak tanır. Güncel olmak, yeni teknoloji kullanmak rakiplere ayak uydurmak için önemli bir adımdır.
IoT'nin iş yerlerine uyarlanması verimliliği yüksek oranda artırabilir. Görevler kolaylaştırılabilir, otomatik hale getirilebilir ve müşterilere ulaşma, hizmet etme şekline göre, personel için mümkün olduğunca basitleştirilebilir.